Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Smink

 Szemünk fénye-TAVASZ SMINK:

Tavasszal a ragyogást hagyjuk meg a szemek, az ajkak és az orcánk sminkelésére, alapozónk pedig maradjon matt hatású.

 

A magas minőségű alapozók ma már természetesen nemcsak magas faktorszámmal rendelkeznek, hanem hidratálnak és ápolnak is a tökéletes fedés mellett. Tavasszal a ragyogást hagyjuk meg inkább a szemek, az ajkak és az orcánk sminkelésére, alapozónk pedig maradjon matt hatású.

Tavaszi fáradtság

Amikor a természet éppen erőre kap, mi úgy érezzük magunkat, mint akiken átment az úthenger. Ekkorra testünk legyengül, „köszönhetően” a szervezetünkben a téli hónapokban a vitaminokból, az ásványi anyagokból és a nyomelemekből kialakuló hiánynak. Télen anyagcserénk is lelassul, így a szervezetünkbe kerülő mérgeket és a képződött salakanyagokat sem tudja eltávolítani. Nem csoda hát, ha teljesítőképességünk csökken, és fáradtnak érezzük magunkat.

Tavaszi nagytakarítás

 

Az időjárási viszonyok megváltoztával bőrünk igényei is lényegesen módosulnak. Magunk is érezzük, hogy a téli, főként a bőr védelmét szolgáló fedősmink már kényelmetlen; valami könnyebbre, szellősebbre vágyunk. Ilyenkor ne sajnáljuk az időt egy kiadós arcbőr-regenerálásra. Az arcápolást kezdjük alapos tisztítással, melyet arctejjel végzünk. (Habár rendszeresen arcápolást emlegetünk, ne felejtsük, hogy valójában arc-, nyak- és dekoltázsápolásról van szó!) A frissítést folytathatjuk uborkapakolással: helyezzünk két szeletet a szemekre, másik két szelettel pedig végezzünk körkörös mozdulatokat az arcon és a homlokon. Ezáltal friss, természetes nedvességhez juttatjuk bőrünket. Ezután következik a radírozás, azaz az elhalt hámsejtek eltávolítása. Ezáltal előkészítettük a bőrt a regenerálásra. Egyszerű és hatékony tápláló az a pakolás, amely nem áll egyébből, mint enyhén felvert tejszín és narancslé elegyéből. A tejszín tartalmazza a zsírban oldódó vitaminokat (A, D, E, K), a narancs pedig a vízben oldódó C-vitamin forrása. Minden kozmetikai beavatkozás alapja a gondosan letisztított bőr. Ne feledkezzünk meg a nyak és a dekoltázs ápolásáról sem.

Kitüntetett figyelem a szem körül

 

A szemkörnyék területét tanácsos kihagyni az alapozásból, hiszen könnyen beleülhet a púder az apró barázdákba és szarkalábakba. Azonban nem feledkezhetünk el ennek a területnek a fedéséről sem. Tiszta és tündöklő tekintetet varázsolhatunk, ha néhány árnyalattal világosabb korrektort viszünk fel vékony rétegben a szem alatti karikák eltüntetésére.

Mesés színek, ragyogó tekintet

 

A nagy márkák sminkpalettái szezonról szezonra megújulnak, és idén tavasszal is káprázatos színekben ragyognak. Kísérletezzünk tehát kedvünk szerint. Míg a matt árnyalatokkal egyenletes bőrfelszínt alakíthatunk ki, a gyöngyházszíneket használjuk a szemöldökcsont kiemelésére.

Dús pillák A legnagyobb csalást még mindig a szempilláinkon érhetjük el. Hála a márkák egymás közötti konkurenciaharcának, mára számtalan kefevariáció létezik. Nem mindegy ugyanis, hogy a különböző spirálok fésűjének mérete, anyaga, formája milyen is valójában.

 Gyümölcsös csókok Barack- és málnaárnyalatok, füge- és eperillatok fi nom, édes tobzódása jellemzi az évszak szájfestését. Ajkainkat még teltebbé varázsolhatjuk, ha a szájfény használata előtt néhány árnyalattal sötétebb vagy a szájfény és rúzs színével megegyező ajakkontúrral szánk természetes vonalát fi - noman körberajzoljuk.

Hamvas pír A tavaszi smink elengedhetetlen kelléke az üdeséget fokozó arcpirosító. Ne csak az orcánkra vigyük fel, hanem egy vastag ecset segítségével fi noman pirosítsuk a szemöldökcsontot, az állunkat, és lágyan az orrunk hegyét is.

 
 

 

Profilkép


Utolsó kép
Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 9500
Hónap: 185
Nap: 4